hora tv
Nu-ti uita traditia
Tariful pentru apelurile telefonice la emisiunile în direct la Hora tv este 1,5€+TVA. Apelurile la nr. 0906020252 reprezintă acordul d-voastră. Hora tv își rezervă dreptul de a bloca numerele telespectatorilor care folosesc limbaj ne-adegvat (injurii, jigniri, insulte etc, etc! ...)

Artiști  -  Ileana Domuța Mastan

Fotografii

”Fragilă în aparenţă, dar extrem de puternică în caracter. Sunt trăsăturile Ilenei Domţa Mastan, artista căreia destinul i-a dat şi mult har, dar foarte multe încercări. 
Viaţa Ilenei Domuţa Mastan pare, la prima vedere, una de poveste. Este o femeie frumoasă, cu o carieră de succes ca solistă de muzică populară, carieră ce numără anul acesta nu mai puţin de 40 de ani - 40 de ani de spectacole, de apariţii la televizor, zeci de piese înregistrate pe albume, mii de minute de aplauze la scenă deschisă. 
Se declară împlinită şi afectiv, cu un soţ care o iubeşte, cu un fiu a cărei naştere i-a adus cea mai mare bucurie şi cu un nepot care îi luminează viaţa. Şi, de ce nu, cu o noră care o consideră mamă şi prietenă. 

Ce i-a dat putere 

Toate aceste împliniri nu au mai valorat nimic în urmă cu zece ani, când Ileana a primit o veste cruntă de la medici: suferea de cancer la sân, în stadiu avansat. „Trei săptămâni am plâns întruna, dar după aceea am reuşit să mă adun şi să mă hotărăsc să lupt pentru viaţa mea“, îşi aminteşte ea. 
Solista spune că, pe lângă familie şi medici, cel mai mult a ajutat-o în lupta împotriva cumplitei boli cântecul ei, care i-a dat forţa pentru a trece peste momentele dificile. „În toată acea perioadă, cu citostaticele, cu radioterapia, nu am lipsit decât zece zile de la serviciu, spune artista, angajată a ansamblului folcloric „Porolissum“. Am continuat să cânt şi asta mi-a dat putere“, explică solista. 
„În perioada tratamentului chiar am scos un CD. Se numeşte «Doamne, ţine-mă aşe». Aproape nimeni n-a ştiut atunci ce voiam să spun cu asta...“, spune ea. 

Mai optimistă, mai luptătoare 

Susţinută de cântec şi de familie şi – spune ea – „cu zile de la Dumnezeu“ - Ileana Domuţa Mastan a trecut cu bine de acel moment greu, pe care ea îl consideră „o încercare“ la care a fost supusă de divinitate. 
Cu toate că o astfel de încercare nu poate trece, în mod normal, drept o experienţă pozitivă, Ileana spune că simte că a ajutat-o să devină o femeie mult mai puternică. „Înainte eram foarte prăpăstioasă. După acel episod am devenit mult mai optimistă, mai luptătoare. Am văzut, de fapt, că dacă lupţi din răsputeri, ai şanse să învingi“. 
În privinţa longevităţii ei artistice, Ileana Domuţa Mastan crede că secretul îndelungatei ei cariere stă în faptul că a pus mult suflet în ceea ce a făcut. „Am făcut totul din suflet, cu dragoste faţă de public. Şi chiar dacă am apucat să am cât de cât un nume, nu am uitat de unde am plecat“, spune artista. 

Ce-i place 

Pe lângă că îşi iubeşte familia şi meseria, Ileana Domuţa Mastan se declară o mare iubitoare a florilor. „Sunt roaba florilor. Curtea mea şi casa mea sunt pline de flori. Preferaţii mei sunt trandafirii galbeni, dar şi o buruiană, dacă înfloreşte, mie îmi place“, ne mărturiseşte ea. Îi plac mult şi animalele şi spune că, la un moment dat, a avut chiar şi 19 pisici. 

Ce nu-i place 

Nu-i plac, în primul rând, oamenii care îi învidiază pe alţii. „N-ar trebui să existe invidie, pentru că în orice domeniu este loc pentru toată lumea“, spune artista. Nu-i plac nici oamenii cu două feţe şi mincinoşii şi spune că şi-ar dori o „viaţă mai bună, un trai mai bun pentru ţara asta. Pentru că cel mai mult au de suferit întotdeauna cei săraci“. 

Întrebări şi răspunsuri 


Care este piesa dumneavoastră preferată? 

Mi-e greu să mă opresc la un singur cântec, dar cred că cel la care ţin cel mai mult este „Trimisu-mi-o badea dor“. 

Cum reuşiţi să arătaţi atât de tânără, după o viaţă obositoare pe scenă? 

Sinceră să fiu, nu prea mă duc la cosmetică. Dar folosesc zilnic o cremă hidratantă şi, din când în când, câte o mască de fructe făcută de mine, în casă. Trebuie să ai grijă de tine, cât de cât, dacă vrei să arăţi şi să te simţi bine.”

Sursa Adevarul.ro


Videoclipuri
Publicitate: